Office Lisansınızda Bir Sorun Var Hata Çözümü

Ziyaret : 3428

Son güncellenme :
2021-06-30T00:55

Okuma Süresi 5DK


Genellikle KMS aktivasyonları kullanan makinelerde lisanslarda oluşan sorunlar ve güncelleme hatalarından kaynaklanabilecek bazı durumlarda Office lisansınızda bir sorun var hatası alıyor olabilirsiniz. Aslında bu işlevsel bir hata olmamasına karşın can sıkıcı bir uyarı olarak görünebilir. Bu durumu program kullanmadan birkaç CMD kodu kullanarak Office güncellemesi ile çözebilirsiniz.

Office Lisansınızda Bir Sorun Var Çözümü
office-lisansinizda-bir-hata-var-cozumu

Hemen işlemimize geçelim. Öncelikle Windows cihazınızda arama bölümüne CMD yazarak komut sistemini sağ tıklayıp yönetici olarak açın ve alttaki CMD kodlarını uygulayın.

office-lisansinizda-bir-hata-var-cozumu2
  • cd "\Program Files\Common Files\microsoft shared\ClickToRun" kod bloğunu yazarak ENTER diyin.
  • OfficeC2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.13801.20266 ardından ikinci kod bloğumuzu da girip ENTER diyerek güncelleme update işlemini başlatıyoruz.

Bu işlemlerin ardından mevcut Office sürümünüz Mart 2021 sürüme döndürülecek ve Office Lisansınızda Bir Sorun Var uyarısı ile karşılaşmayacaksınız. Güncelleme işlemi yarım saat kadar sürebilmektedir. Arka planda işlerinize devam edebilirsiniz. Yaptığınız işlem yalnızca Office sürümünü birkaç güncelleme geriye alacak ve kayda değer bir özellik değişimi yaşamayacaksınız. Office sürümlerinin resmi güncelleme ipuçları için şu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Office 365 Yenilikler

Office Otomatik Güncelleştirmeleri Kapatmayı Unutmayın !
office-guncellestirmelerini-kapatma

Tabii bu işlemi yaptıktan sonra Office otomatik güncelleştirmeleri kapatma işlemini de yapmalısınız. Çünkü update ile geri aldıktan sonra Office kendisini otomatik olarak güncellerse yine bu can sıkıcı uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

  • Herhangi bir Excel dosyası açtıktan sonra Hesap kısmına tıklayın.
  • Güncelleştirme Seçenekleri alanından güncelleştirmeleri devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.

İşte hepsi bu kadar. Artık Microsoft Office kafasına göre güncelleştirme yaparak sürümünüzü yükseltmeyecektir. İleride sürümünüzü yükseltmek istediğinizde bu seçeneği tekrar aktifleştirerek Office yazılımını son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Office Lisansınızda Bir Sorun Var Çözüm Videosu !


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :

Reddit

Pinterest


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :


Yorumlar (0)

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış. Yapılan yorumlar burada listelenir.

Bu içeriğe bir yorum bırakabilirsin.

Bu içeriğe yorumunuzla birlikte yıldız puanı bırakabilirsiniz.





Bu paylaşımlara da göz atabilirsin.

Windows 10 Klavye Çalışmıyor Nasıl Düzeltirim?

Windows 10 Klavye Çalışmıyor Nasıl Düzeltirim?

Bilgisayar ve laptop kullanıcılarının en can sıkıcı hatalarından birisi de klavyedeki bazı tuşların ya da tamamen klavyenin çalışmaması durumudur. Kla ...

Tanımlanamayan Ağ Hatası Çözümü

Tanımlanamayan Ağ Hatası Çözümü

Bilgisayarınızı uyku moduna aldığınızda ya da kapatıp açtığınızda bazen sağ alttaki ağ simgesinde Tanımlanamayan Ağİnternet Erişimi Yok

Öğreten Web Logo

© 2021 Telif hakları saklıdır. Ogretenweb.com 2021 yılında kurulmuş, Windows 11, Android, IOS ve gelişmekte olan tüm işletim sistemleri hakkında ipuçları bulabileceğiniz, hata çözümü, program kullanımları ve teknoloji adına pratik bilgilerle dolu haberlerin yer aldığı bir teknoloji bloğudur. İçeriğinde bulunan hiçbir materyal izinsiz kopyalanamaz. Reklam öneri ve şikayetler için iletişim bölümünü kullanınız.

SOSYAL BAĞLANTILAR
Frontend: Copyright (c) Creative Tim | Backend: ASP Blog Teknoloji