Tanımlanamayan Ağ Hatası Çözümü

Ziyaret : 1110

Son güncellenme :
2021-07-11T16:40

Okuma Süresi 3DK


Bilgisayarınızı uyku moduna aldığınızda ya da kapatıp açtığınızda bazen sağ alttaki ağ simgesinde Tanımlanamayan Ağİnternet Erişimi Yok uyarısını görüyor olabilirsiniz. Eğer aktif bir internet bağlantısına sahip olduğunuzu düşünüyor ve yine de bu hatayı alıyorsanız sorunu çözmeniz için basit bir öneriyi sizinle paylaşmak istiyorum.

tanimlanamayan-ag-hatasi-nasil-cozulur

Tanımlanamayan ağ hatası çözümü için öncelikle sağ alttaki internet ya da bilgisayar ikonuna sağ tıklayıp ağ ve internet ayarları ögesini açın sekmesine tıklayın.

ttanimlanamayan-ag-hatasi-cozumu-2

Sol taraftan Ethernet ve sağ taraftan bağdaştırıcı seçenekleri alanlarına tıklayın.

ttanimlanamayan-ag-hatasi-cozumu-3

Açılan ağ bağlantıları panelinden tanımlanamayan ağ yazan sürücünüze sağ tıklayıp özellikler kısmını seçin. TCP/ipv4 yazan alana farenizle iki kez sol tık yaptıktan sonra ip adreslerinizi ekrandaki gibi yapılandırın.

ttanimlanamayan-ag-hatasi-cozumu-4

İlk kutucuklar otomatik ve alttaki kutucukları ise Google DNS e ait olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak ayarlayabilirsiniz. Çıkarken ayarları doğrula seçeneğini de seçtikten sonra artık tamam diyerek işlemi bitirin.

ttanimlanamayan-ag-hatasi-cozumu-5

Bir müddet bekledikten sonra Windows Ağ Tanılama hizmeti devreye girecek ve muhtemelen ağ kartınızda veya ağ sürünüzde bir sorun yoksa bu işlem sorununuzu çözecektir. Yine de çözülmezse modeminizi resetleyin ve imkânınız varsa ip dağıtımında sorunu olmayan farklı bir modemle testlerinizi yapın. Bazen ip dağıtımı yapamayan sorunlu modemler de bu sıkıntıları yaşatmaktadır. Ama temel de yukarıda anlattığımız adımlar sizi çözüme götürecektir. IP yapılandırması zaten otomatik ise ağ bağlantıları panelinden direkt olarak devre dışı bırak ve etkinleştir seçeneklerini kullanarak da hızlıca çözüme gidebilirsiniz.


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :

Reddit

Pinterest


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :


Yorumlar (0)

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış. Yapılan yorumlar burada listelenir.

Bu içeriğe bir yorum bırakabilirsin.

Bu içeriğe yorumunuzla birlikte yıldız puanı bırakabilirsiniz.





Bu paylaşımlara da göz atabilirsin.

Windows 10 Klavye Çalışmıyor Nasıl Düzeltirim?

Windows 10 Klavye Çalışmıyor Nasıl Düzeltirim?

Bilgisayar ve laptop kullanıcılarının en can sıkıcı hatalarından birisi de klavyedeki bazı tuşların ya da tamamen klavyenin çalışmaması durumudur. Kla ...

Office Lisansınızda Bir Sorun Var Hata Çözümü

Office Lisansınızda Bir Sorun Var Hata Çözümü

Office lisansınızda bir sorun var hatası alıyor olabilirsiniz. Aslında bu işlevsel bir hata olmamasına karşın can sıkıcı bir uyarı olarak görünebilir. ...