Windows 11 Bluetooth Çalışmıyor? Bluetooth Sorunu Nasıl Çözülür

Ziyaret : 4751

Son güncellenme :
2021-08-13T12:05

Okuma Süresi 3DK


Windows 11 de bluetooth açma işlemi oldukça kolaydır. Bluetooth mobil, tablet ve diğer PC cihazları arasında veri transferi yapmamıza olanak tanıyan dosya aktarma teknolojisidir. Çoğu kullanıcı bluetooth simgesi kayboldu ya da Windows 11 yeni olduğu için Windows 11 de bluetooth nasıl açılır konusunda sorunlar yaşayabilir. Bu sorunun çözümü oldukça basit. Windows 11’inizde bluetooth çalışmıyor ise yapmanız gereken adımları aşağıda resimli çözüm olarak anlattık. Lütfen okumaya devam edin.

bluetooth-calismiyor-windows-11

Windows 11 bluetooth açma işlemi için şu adımları uygulayın:

  • Mavi Windows 11 simgesine tıklayarak settings/ayarlar seçeneğine tıklayın. Açılan menüden devices/aygıtlar alanına tıklayın.
windows-11-de-bluetooth-nasil-acilir-1 windows-11-bluetooth-acma
  • Bluetooth ve diğer cihazlar panelinden bluetooth simgesini aktif konuma getirdikten sonra sağ alttaki diğer bluetooth ayarları kısmına tıklayın.
windowsta-bluetooth-nasil-acilir
  • Bluetooth cihazlarının bu bilgisayarı bulmasına izin ver, yeni bir bluetooth aygıtı bağlanmak istediğinde beni uyar ve bluetooth simgesini bildirim alanında göster alanlarını aktif ettikten sonra tamam diyerek işlemi sonlandırın.
windows-11-bluetooth-simgesi-yok
Bluetooth hizmeti Windows 11’ de nasıl açılır?

Üstteki adımları uyguladığınızda bluetooth aktif olmamış ise Windows 11 hizmetler alanından ilgili hizmeti aktif etmeniz gerekiyor olabilir.

  • Bunun için arama bölümüne hizmetler ya da services yazarak Windows 11 servislerini açın.
  • Bluetooth Support Services kısmına çift tıklayın.
  • Startup Type alanını otomatik yaparak “ok” seçeneğine basıp hizmeti yeniden başlatın. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bluetooth servisinin aktif olduğunu görebilirsiniz.
windows-11-bluetooth-hizmeti-nasil-acilir-1 windows-11-bluetooth-hizmeti-nasil-acilir-2

Bluetooth aktif olduğunda sağ alttaki ikon panelinde simge belirecektir. Bu adımlardan sonra bluetooth açma işlemi tamamlanacaktır. Artık resim, video, belge aktarma işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Hızlı veri aktarımı için cihazlarınızı birbirine yakın tutmayı unutmayın. Her ne kadar bluetooth teknolojisi işletim sistemlerinin gelişmesi ile birlikte yenilense de veri transferi radyo frekanslarına dayandığı için kopukluk olmaması ve bluetooth ile gelen dosyanın bozuk olmaması için frekansın eksiksiz gelmesi önemlidir.


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :

Reddit

Pinterest


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :


Yorumlar (0)

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış. Yapılan yorumlar burada listelenir.

Bu içeriğe bir yorum bırakabilirsin.

Bu içeriğe yorumunuzla birlikte yıldız puanı bırakabilirsiniz.





Bu paylaşımlara da göz atabilirsin.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri ve Yeni Özellikler

Windows 11 Sistem Gereksinimleri ve Yeni Özellikler

Bilgisayarınıza Windows 11 Kurulumu yapmadan önce sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmanız gerekir. Windows 11'in tüm detayları 2022 yıl ...

Windows 11 Programsız KMS Etkinleştirmesi Nasıl Yapılır ?

Windows 11 Programsız KMS Etkinleştirmesi Nasıl Yapılır ?

Windows 11 2022 itibariyle tamamen hayatımıza girmiş olacak. Muhtemelen Windows 10 kullanıcılarına otomatik bir yükseltme seçeneği de sunulmuş olacak. ...