Windows 11 Dark Mode Nasıl Açılır ?

Ziyaret : 1226

Son güncellenme :
2021-06-29T15:38

Okuma Süresi 3DK


Windows 11'de karanlık modun etkinleştirilmesi tıpkı Windows 10'daki gibi oldukça kolay. Karanlık mod beyaz ışık hassasiyeti yaşayan insanlar için oldukça kullanışlı bir özellik ve Windows 11 de oldukça işlevsel bir şekilde konumlandırılmış. Yeni görsel gelişimler ile birlikte 2022 yılından itibaren hayatımıza girecek olan Windows 11'de karanlık mod nasıl açılır gelin birlikte bakalım.

Windows 11'de Karanlık Mod Nasıl Açılır ?
windows 11 dark mode

Windows 11 karanlık modu açmak oldukça kolaydır. Aslında üst tarafta eklediğimiz görsel dark modu nasıl açabileceğiniz konusunda yeterli fikri verecektir. Sırasıyla adımları yazmak gerekirse:

  • Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayıp personalize yani kişiselleştir alanına tıklayın.
  • Colors (renkler) sekmesine tıklayın.
  • Choose your color (renk seçimi) sekmesinden Dark seçeneğini aktif edin.

İşte hepsi bu kadar. Artık daha koyu ve mat menülerden oluşan farklı bir görünüme geçmiş olacaksınız. Karanlık mod göz yorgunluğu için çok ideal bir seçenektir. Sürekli internet tarayıcılarında dolanan veya aktif masaüstü menülerini kullanan kullanıcılar için yapılması gereken bir işlemdir. Tüm işlemleri yapabilmek için etkinleştirilmiş bir Windows 11 işletim sistemine sahip olmanız gerektiğini unutmayın.

Windows 11 Kişiselleştirilmiş Renkler
windows-11-renkler

Windows 11'de tıpkı Windows 10 sürümünde olduğu gibi kullanıcı seçimine bırakılmış renk seçenekleri mevcut. Yukarıda seçtiğimiz dark mode alanından Custom yani özel seçimini yaparsak hemen altta bulunan panelden isteğimize uygun menü renklerini belirleyebiliriz. Dark modu fazla karanlık bulan kullanıcılar alternatif bir seçim yapabilir.


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :

Reddit

Pinterest


Bu Yazıyı Paylaşır mısın? :


Yorumlar (1)

sezai 2.07.2021 12:24:07

windows 11 gümbür gümbür geliyo :)

Bu içeriğe bir yorum bırakabilirsin.

Kullanıcı Oyu: 1 - Puan: 5





Bu paylaşımlara da göz atabilirsin.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri ve Yeni Özellikler

Windows 11 Sistem Gereksinimleri ve Yeni Özellikler

Bilgisayarınıza Windows 11 Kurulumu yapmadan önce sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmanız gerekir. Windows 11'in tüm detayları 2022 yıl ...

Windows 11 Programsız KMS Etkinleştirmesi Nasıl Yapılır ?

Windows 11 Programsız KMS Etkinleştirmesi Nasıl Yapılır ?

Windows 11 2022 itibariyle tamamen hayatımıza girmiş olacak. Muhtemelen Windows 10 kullanıcılarına otomatik bir yükseltme seçeneği de sunulmuş olacak. ...